hirdetés

Valami miatt a TEVA gyógyszereit nem engedik az USA területére. Május 27-én rendelte el az amerikai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hatóság, az FDA az importtilalmat a Teva gödöllői gyárában készült gyógyszerekre – írja a Raps.org nevű egészségügyi híroldal.

TEVA

A TEVA-tilalom alól kivételt képez két olyan gyógyszer, amelyből az Egyesült Államokban hiány van. Az egyik a fertőzések kezelésére használt Amikacin, a másik pedig a kemoterápiás Bleomycin. A döntést nem indokolta az FDA, de a Hvg.hu szerint annyit tudni lehet, hogy a TEVA januárban kapott egy úgynevezett 483-as nyomtatványt, amelyet általában akkor küld ki az FDA, ha megszegik a gyártási előírásokat. A januári vizsgálat a Pharma Compass  nevű szakmai oldal szerint is arra jutott, hogy a gödöllői gyártás nem felel meg a jelenlegi szabályoknak.

A TEVA szóvivője szerint nem tudnak arról, hogy az amerikai hatóság vizsgálatai bármilyen hiányosságra rámutattak volna, és arról sem, hogy biztonsági aggályok merültek volna fel a gödöllői üzem működésével kapcsolatban. A Magyarországon gyártott termékeiket az Egyesült Államokon kívül más országokba továbbra is fogják exportálni.

(Fotó: TEVA)