hirdetés

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt az exrendőrt, aki élve elásott egy milliomos üzletasszonyt Újlengyel határában. A rendőr hiába bizonygatta korábban, hogy az ellenségei keverték a gyilkossági ügybe, hisz a férfi kerti szerszámai voltak a fő bizonyítékok , amelyek ellene szóltak és, amelyeket a tett helyszínén megtaláltak.

 

A volt rendőr még 2017 áprilisában egy előre megásott sírban élve elásott egy milliomos üzletasszonyt az M5-ös autópálya közelében Újlengyel határában.

Az egykor rendőrként szolgált, majd személy- és vagyonőrként tevékenykedő középkorú férfi ellen 2018 júniusában emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség, aki egy gazdag üzletember 52 éves feleségét anyagi haszonszerzés céljából az M5-ös autópálya újlengyeli kihajtójához csalta, ahol több késszúrással megsebesítette, majd a sokkos állapotban lévő asszonyt élve elásta.

Az Esti Újság úgy tudja a vádlott ex-rendőr végig tagadta azt, hogy gyilkolt volna. Sőt úgy tudjuk azt mondta, hogy az ellenségei és rosszakarói keverték ebbe az ügybe. A kerti szerszámait feltehetőleg ellopták és az élve eltemetett tehetős asszonyt ezen eszközökkel ásták el élve. Ő a kerti eszközeit pedig nem tartotta zárt helyen.

Azonban mindezt feltehetőleg nem sikerült kellően bizonyítani a gyilkossági ügy főszereplőjének. Az ügyvédei is ezek után úgy tudjuk felmondtak és nem vállalták tovább a jogi képviseletét. A bíróság pedig nem fogadta el ezen védekezést.

A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án kihirdetett elsőfokú ítéletében az elkövetőt előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés büntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 évre a közügyek gyakorlásától eltiltásra itélte, ennek értelmében a férfi legkorábban 30 év után bocsátható feltételes szabadságra.

(cst)