hirdetés

Míg 20 évvel ezelőtt is szinte elképzelhetetlen volt, hogy női sofőrök üljenek a kamionok vagy teherautók volánja mögött, addig ma már teljesen elfogadottá vált. Gondolj csak bele, régen milyen kuriózum volt a női taxisofőr is, aztán ma már számtalan sárga autóban női vezető ül.

A társadalmi fejlődés már eljutott arra a szintre, hogy tisztában vagyunk azzal, nincs olyan, hogy nőknek vagy férfiaknak való munka. Így ha nőként arra vágysz, hogy ródd az utakat, jelentkezz bátran akár belföldi, akár nemzetközi állásra. Garantált, hogy nem fogsz hátrányból indulni, annál is inkább, mert a munkáltatóknak valóban nagy nehézséget okoz a megbízható munkaerő megtalálása.

Légy tisztában mindennel!

Az egyik legfontosabb, hogy mielőtt jelentkeznél, légy tisztában a szakma minden előnyével és hátrányával. Ebben kitűnő segítség lehet számodra a Sofőr állás rendszeresen megújuló blogja.

Azt azonban nem árt elöljáróban leszögezni, hogy ha jelentkezel is egy-egy pozícióra, ma már szinte minden alkalommal ugyanolyan esélyekkel indulsz, mint a férfiak, így semmiképp se szegje kedvedet semmilyen vélt vagy valós előítélet.

Sőt, kifejezetten előnyös tud lenni egy női sofőr, hiszen aki jól tud vezetni, az még sokszor a férfiakat is lekörözi vezetéstechnikában. Nem lehet szó nélkül elmenni amellett a tény mellett sem, hogy a nők alapjáraton is jobban és hatékonyabban osztják meg a figyelmüket, sőt, pontosabban és türelmesebben is dokumentálnak.

A kifogások ideje lejárt!

Ma már egyáltalán nincs olyan ok, amiért ne lehetne egy női sofőrt alkalmazni.

  • Számos olyan munka van, ami szintén napokra elválaszt a családtól. Mennyivel másabb egy légiutaskísérő, mint egy sofőr?
  • Ma már senki sincs egyedül az utakon sem, hiszen az autókat már nyomkövetővel látják el, illetve mindenki zsebében ott lapul az internet is. Sokkal nagyobb esély van egy irodában arra, hogy egy erőszakos főnök kifogásolható módon közeledik az alkalmazottja felé, mint egy kamionparkolóban. Ott ugyanis már a bajtársi és sorstársi minőség gátol ilyen jellegű kihágásokat.
  • Az sem érv, hogy a nők nem értenek az autószereléshez, hiszen szinte mindenhol elérhető a non-stop szerviz és autómentés, valamint a modern járgányokat a férfiak sem nagyon kapkodják szét.

Láthatod hát, semmilyen akadályozó tényező nincsen, így ha te azon ritka hölgyek egyike vagy, akinek ez az álma, akkor bátran valósítsd meg önmagadat a Sofőr állás által kínált álláslehetőségek valamelyikével.

Mehettek akár párban is!

Számos sofőr dolgozik négykezes munkarendben, azaz ketten utaznak, és egymást váltogatják. Ki mondta azt, hogy az csak két férfi lehet? Menj közösen a pároddal, és nem elég, hogy mindketten jól fogtok keresni, de életetek kalandja lehet az, ahogy együtt rójátok az utakat.

A fentiekből nyilvánvalóan kitűnik, hogy nemcsak, hogy szabad női sofőröket alkalmazni, hanem akad sok olyan eset, amikor egyenesen célszerűbb is! Ne add fel hát a reményt, lehetsz te is az utak királya, vagyis királynője!