hirdetés

Őrizetbe vették kedden Kijevben Arszen Avakov ukrán belügyminiszter Olekszandr fiát az Ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Iroda munkatársai.A belügyér fia egy hátizsákos biznisz miatt került bajba, apja meg lassan mondhat le a botrány miatt.
akovOlekszandr Avakovot a hátizsákbotrányként elhíresült belügyminisztériumi korrupciógyanús ügye miatt vették őrizetbe. Vele együtt még két embert vittek el, köztük Szerhij Csebotart, a belügyminiszter volt helyettesét.

A tárca két cégtől összesen hatezer hátizsákot vásárolt csaknem 16,6 millió hrivnyáért, azaz körülbelül 165 millió forintért a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus övezetében szolgálatot teljesítő nemzeti gárdistáknak.

Nem sokkal később megjelent egy oknyomozó cikk, amely szerint a vállalatok Avakov érdekeltségébe tartoznak. 2015 júliusában az ukrán főügyészség büntetőeljárást indított, majd 2016 áprilisában az ügyet átadta további vizsgálatra a Korrupcióellenes Irodának. A korrupcióellenes iroda szerint az cég, amely ötezer hátizsákot adott el a tárcának, közvetlen kapcsolatban áll Avakov fiával.
Megjelent egy videofelvételt is, amelyen Avakov fia részt vett az üzlet megkötésében.