hirdetés

Bizalmatlan lakók miatt nem tudták menteni a bajba jutott nőt az életmentők. Nem hitték el, hogy a mentők csengettek a kaputelefonon, ezért nem nyitották ki a lépcsőház ajtaját a lakók.

mentőkA történetről az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebookon. Mint írják, egy eszméletlenül fekvő idős nőhöz kérték a mentők segítségét, akire egy ház VIII. emeleti folyosóján talált rá a bejelentő. Bár a mentésirányítónak a beszélgetés során megadta a kaputelefonjának a számát, ám a beszélgetés után elhagyta a lakást, hogy a beteg mellett lehessen.

Bajtársaink hamar a helyszínre érkeztek, de a kaputelefonra senki nem felelt. Az irányítás megpróbálta visszahívni a bejelentőt, ám ő nem vette fel a telefont. Elszánt bajtársaink szinte az összes lakásba becsengettek, hátha valaki beengedi őket. Több lakásban a lakók valószínűleg nem voltak otthon, két válasz azonban kiábrándító volt. A bizalmatlan lakók ugyanis nem engedték be a segítségül érkező mentőcsapatot. “Bárki állíthatja, hogy a mentőktől érkezett…” hangzott a válasz – olvasható a posztban.

Végül a gépkocsivezető végső megoldásként bekapcsolta a szirénát és megvárta, amíg az ordító sziréna hangjára kinyíltak a hangerőtől rezonáló ablakok. Ekkor egy lakó segítségével sikerült bejutni a lépcsőházba. A nőt stabil állapotban kórházba szállították.