hirdetés

Csodálkoztunk volna , ha a rendőrség vádat emelt volna a Honvéd kórház bármelyik tagja ellen egy b eteg halála miatt. Bár a beteget igencsak hosszan várakoztatták majd egy fél napot, nem ebbe halt bele. S állítólag a hálához ennek semmi ok. Hát ez több mint érdekes. 

honvéd kórházJanuár végén mi is beszámoltunk arról, hogy egy 58 éves férfit súlyos hasi fájdalmakkal vittek be a Honvédkórház sürgősségi osztályára. A beteget többszöri kérésre sem látták el, csak fél napi várakozás után műtötték meg, de akkor már késő volt. A férfi másnap délelőtt meghalt.

A  rendőrség lezárta a nyomozást az ügyben. A beteg teljes kórdokumentációja és igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján megállapították, hogy nem történt bűncselekmény.

A határozat szerint a beteget rossz ellátási kategóriába sorolták a sürgősségi osztályon (az úgynevezett triázs-rendszerben). A szükséges és indokolt vizsgálatokat azonban elvégezték, később pedig minden a szakma szabályai szerint történt.

Azt írták, hogy a beteg eleve olyan állapotban került kórházba, hogy már menthetetlen volt. Nem az okozta a férfi halálát, hogy később látták el, mert az életét egy hamarabb elvégzett műtéttel sem lehetett volna megmenteni. A visszafordíthatatlan bélelhalás már otthonában megkezdődött.

Persze ettől még indulhat magánvádas eljárás a kórház ellen.