hirdetés

Amikor már elszántad magadat arra, hogy elvégeztesd a hajbeültető beavatkozást, már csak néhány fontos kérdés marad. A legégetőbb, hogy melyik klinikán és milyen áron végzik el a számodra. Amikor szakembert választasz, érdemes figyelembe venned, hogy mit is kapsz a pénzedért. Ugyanis a kiváló eredményről és a minőségről nem érdemes lemondani.

 

Hogyan árazzák be egy hajszál átültetését?

Kétféle módszer létezik az ár megállapítására. Vannak esetek, amikor a hajszálankénti árazást, illetve vannak olyanok, amikor graft szám szerinti költségmeghatározást használnak a klinikák. A többség az átültetett hajszálak darabszáma szerint határozza meg a beavatkozás árát. Fontos tudnod azonban, hogy a gyakorlatban tulajdonképpen nem hajszálakat, hanem a hajhagymákat tartalmazó szövettokokat ültetik át, amikben jellemzően 1-4 hajszál nő majd ki.

Ebből már jól látszik, hogy az egyéni sajátosságoktól is függ, hogy egy graft átültetése alkalmával pontosan hány hajszál kerül beültetésre. Persze azok járnak jobban, akiknél ez az arány magas, és a graftok átültetésével a lehető legtöbb hajszál beültetésére kerülhet sor. Amivel könnyebb elérni a megfelelő hajsűrűséget is.

Készülj a rugalmas árképzésre

A leginkább árat befolyásoló tényezők a páciens állapota, az orvos felkészültsége, illetve a klinikán alkalmazott technológia minősége. Éppen ezért a legtöbb helyen egyénre szabva, a páciens állapotától függően határozzák meg a hajbeültetésének árát. Mivel nem vagyunk egyformák, így egészen különböző végső összegekkel találkozhatunk.

A rugalmas árképzésnek és a kombinált kedvezményeknek köszönhetően viszont kaphatunk olyan kihagyhatatlan ajánlatokat, mint például az Art ‘N Hair kiegészítő kezelései. Ezek segítségével akár már a műtét előtt vagy azután is megerősíthetjük a haj állapotát. Ebben segítenek a mezoterápiás kezelések, amelyek meggátolják a további hajhullást. Illetve orvosi mikropigmentációs eljárásokkal is sokat tehetnek a látványos változásért.

Hogyan befolyásolhatja a felhasznált technológia az árakat?

Alapvetően kétféle eljárás létezik, a FUE és a FUT technológia. Ezek közül a FUE technológia az, ami sokkal előnyösebb, így a legtöbb helyen ez az, ami elérhető. Ennek során nincs szükség drasztikus módszerekre, a donorterületről egyesével emelik ki a graftokat. Ezután pedig átültetik őket a kopaszodó területre. A technológia legnagyobb előnye, hogy nem hagy látható hegeket a műtét után. Ezért ez egy nagyon hatékony, ugyanakkor természetes hatást nyújtó beavatkozás.

A FUT avagy csíkvételi technológia egy drasztikusabb beavatkozás. Ebben az esetben ugyanis egy hosszúkás bőrdarabot távolítanak el a donorterületről. Ez tartalmazza az átültetett graftokat. Ebből a bőrcsíkból szedik ki a hajszálakat, amit végül beültetnek. Legnagyobb hátránya, hogy látványos nyomot hagy a tarkón, ezért ma már kevésbé kedvelt eljárásnak számít.