hirdetés

Sokan szidják a műanyag termékeket a nem túl környezetbarát mivoltuk miatt, de az az egy biztos, hogy ha megfelelően vannak elkészítve, akár évtizedekig is, több generációt is kiszolgáló darabok lehetnek.

 

A szelektív hulladékgyűjtés szabályait kitanulva pedig elérhetjük azt, hogy a leadott műanyagjaink valahol egy játszótér elemébe beépítve köszöntsenek vissza ránk az újrahasznosításukat követően.

Polcok műanyagból?

A környezetünket óvni kell, és ebbe beletartoznak a fák is. Sajnos nem ültetnek minden kivágott fa után egy újat, hiába ez lenne az ideális. Így a fák vészesen fogynak, és kénytelenek vagyunk ily módon alternatív alapanyagok után nézni. Egyértelmű, hogy a műanyag be tudja tölteni ezt a funkciót, kiegészítve a csökkentett mennyiségű fatermékekkel.

Előnyök hosszú sora

A műanyagnak számos előnye van és minderre igazán akkor jövünk rá, ha egy ilyen terméket valamiért lecserélünk, majd a nemesebb anyagból készült ugyanolyan funkciót ellátó eszközünk elkezd rozsdásodni, vetemedni, színét elveszíteni, vagy egyszerűen eltörik.

Polcokat, polcrendszereket már a történelmi idők óta használ az emberiség, de csak a legutóbbi néhány évtizedben jelentek meg a műanyagból készült darabok. Előnyeik pillanatok alatt meggyőzték a vásárlókat, hiszen alacsony ár mellett kínálnak strapabírást, egyszerűséget, könnyű szállíthatóságot és szerelhetőséget vagy akár a szó szoros értelmében vett sokszínűséget.

A műanyagból készült polcok lehetnek fautánzatúak vagy egyszínűek, összeilleszthetőek egymással vagy akár más polcrendszerrel is. Előállításukhoz nem kell egyetlen fát sem feldolgozni, a könnyű súly miatt szállításuk környezetbarátabb, élettartamuk sok esetben hosszabb, mint például fából készült társaiké.

Felhasználási területek végtelen sora

Műanyagból könnyedén kialakítható különálló vagy állványos polc, esetleg zárt kivitelű, szekrényszerű, műanyag fiókos tároló.

Készülhetnek mobil kivitelben is, kerekekkel ellátva, így lehetőséget adva arra, hogy a lakáson belül az éppen megfelelő helyre gurítsuk. Ilyen esetben nem kell szétszereléssel és újra összeállítással vesződni, hanem csak a megfelelő helyre kell tolni tárolónkat. Remek lehetőséget kínál a műanyag szennyestartóként történő felhasználásra, de könyvespolc, edénytartó is könnyedén kialakítható e szintetikus anyagból.

Hosszú élettartam, tartós kivitel

A műanyag nagy előnye a jó értelemben vett igénytelenség, hiszen karbantartása, tisztítása egyszerű, nem igényel drága impregnáló szereket, különleges tisztítást, odafigyelést. Színét sokáig megőrzi és a környezeti hatásokra is kevésbé érzékeny. Ez utóbbi tulajdonsága miatt remekül alkalmazható konyhában, fürdőszobában, vagy például teraszon, kitéve a szabadban megjelenő hatásoknak, az időjárás viszontagságainak.

A konyha melege, a fürdő párája, vagy az eső nem tesz benne kárt, miközben kialakítása, megjelenése, függetlenül a körülményektől sokáig megmarad olyannak, mint megvásárlása pillanatában.