Milliók rajonganak a felhőcskéért
2016-08-06 22:27
Már milliók rajonganak az elképesztően egyszerű japán süteményért, a felhőmuffinért. A süti sikere abszolút érthető: hisz pihekönnyű, puha és habos, mint egy bárányfelhő.

Mindössze 3 alapanyagból készül, mégis isteni finom! Ráadásul ehhez az álomdesszerthez semmilyen extra hozzávaló nem szükséges. Kell hozzá fehér csokoládé, pár tojás, sajtkrém, némi sütőpapír, és kész is a felhőcske.
Az elkészítése is pofonegyszerű. Olvaszd fel kíméletesen a csokoládét vízfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben. Forgasd bele a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. Válaszd szét a tojásokat és a sárgáját keverd a krémhez. Verd fel a tojásfehérjét, ezt is keverd az imént elkészített masszához. Ettől lesz extrapuha. Három bögrét bélelj ki sütőpapírral, majd töltsd bele a sajttortatésztát. Helyezd a bögréket egy tepsire, önts melléjük egy pohár vizet. 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt lesz kész.
Ha kihűlt, a papírral óvatosan kiemelheted a sütit.