hirdetés

Már hárommillió forint adomány gyűlt össze az után, hogy felmerült: pénzhiány miatt heteken belül bezárhatják a gyógyíthatatlan, főként daganatos betegeket gondozó Budapest Hospice Házat. Az EMMI pedig még vizsgálgatja tud-e adni támogatást. Feltehetőleg majd ad hisz más nem ilyen nemes célú eseményekre is akad pár tízmilliója Balogh miniszter úréknak. 

hospice_FBAz RTL Klub híradása után az egész sajtóban elterjedt a hír, ezután pedig széles társadalmi összefogás alakult ki, a kiemelt érdeklődés az alapítvány munkatársait is meglepte.

Teljesen meg vagyunk hatódva, szívszorító és fantasztikus, hogy a társadalom ennyire mellettünk áll. Látjuk a posztokat, a megosztásokat, azt érezzük, nem volt hiábavaló a munkánk, megbecsülnek minket. Eddig már 3 millió forint gyűlt össze, ez minden várakozásunkat felülmúlja. Volt, aki félmillió forintot utalt nekünk – mesélte a Magyar Hospice Alapítvány programigazgatója, Kovács Anita..

A házban 2005-ben nyílt meg a 10 ágyas fekvőbeteg ellátás, további száz haldoklót otthon látnak el. A társadalombiztosítástól kapnak pénzt a működésükhöz, de ez a költségeiket felét sem fedezi. A hiányzó 50 millió forintot eddig magánadományokból és egyszázalékos felajánlásokból gyűjtötték, de idén ezekből a forrásokból kevesebb pénzt folyt be. Kértek segítséget a minisztériumtól, a tárcának azonban eddig csak egy közleményre futotta, amely elismerte az alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét, és hangsúlyozta, hogy az elmúlt három évben 25 millió forint támogatást fizettek ki a szervezetnek.

A Magyar Hospice Alapítványnak december végéig kell előteremteni a hospice ház működéséhez szükséges összeget.

Ha Ön is segítene a Budapest Hospice Ház megmentésében, az alapítványt a 10300002-20329055-70073285 bankszámlaszámon tudja támogatni!