hirdetés

Egyre több okosotthon megoldás terjed el hazánkban, melyeket akár lépésről lépésre beépíthetünk otthonunkba. Az okosventilátor egy jó példa erre, és több okból is érdemes elgondolkodni a hagyományos vagy távirányítós változatot lecserélni. Hogy miért jó ez az okoseszköz?

 

Az okosventilátor és az egészségmegőrzés

Egy okosotthon ma már rengeteg megoldással könnyíti meg az életünket, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a mindennapjainkat. Emellett javítják az életminőségünket, és egyes okoseszközök jótékony hatással vannak az egészségünkre.

A kiegyensúlyozott, valóban pihentető alváshoz például a szoba hőmérséklete 20-22 fok körül kell, hogy legyen, ezt pedig nyáron valamilyen hűtőberendezéssel, klímával vagy ventilátorral tudjuk csak többnyire elérni.

Egy okosventilátor rendkívüli segítséget nyújt abban, hogy könnyedén optimalizáljuk az alváshoz ideális hőmérsékletet, azaz a hajnali órákban már valószínűséggel nincs rá szükség, így kikapcsol. Ráadásul összehangolható az okosklímával, így rengeteget spórolhatunk vele egy-egy nyár alatt.

Amiért szeretjük az okosventilátort

Többféle ventilátor közül kifejezetten népszerű termék az okosventilátor, melyet köszönhet mind a kényelmi funkcióinak, mind a hatékonyságának.

A Xiaomishop.hu-nál az okosventilátor választható álló illetve asztali változatban, melyet szinte bárhova elhelyezhetjük. Minden bizonnyal minőségi és megfizethető árú okosotthon megoldás mellett döntünk, érdemes a termékek közt tájékozódni és a gyártó hivatalos hazai partnerétől rendelni.

A nyugodt alváshoz már említettük, mekkora segítség, nem mellesleg spórolhatunk is vele. Az okosventilátor, ha egy okosklímával összehangolt, akkor érzékeli a klíma be-, illetve kikapcsolását, és ennek megfelelően automatikusan üzemel. Mindemellett pedig elkerülhető használatával a magas villanyszámla, hiszen sokan hajlamosak elfelejteni és bekapcsolva hagyni egész napos távollét esetén is.

Természetesen – mint az az okosmegoldásoknál megszokott – mobilapplikáció segítségével üzemeltethetjük, a megfelelő irányba állíthatjuk és különböző funkciókat is programozhatunk számára. Akár az ágyból könnyedén változtathatjuk az erősséget éjszaka, de automatizálhatjuk azt is, hogy az éjszakai levegőmozgás változásával szép lassan kikapcsoljon.

További előnyére váljon

Rendkívül halk és mindenféle recsegés, ropogás nélkül működik, viszont hihetetlen hatékonysággal mozgatja a levegőt, valamint az élettartamára sem lehet panasz. Éjjel, esetleges átprogramozásakor sem ad ki hangot vagy fényjelzést, szinte észrevehetetlen.

Az okosventilátor nem csak függőlegesen, kézzel bólintva állítható, hanem vízszintesen motorizáltan, a mobilapplikáció segítségével a kívánt irányba mozgatható, és a letisztult, fehér külső minden hálószobához passzol.