hirdetés

“A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek a szervezet számára” – ezt biztosan te is számtalanszor hallottad már. No de a szépséghez és egészséghez nem csak rájuk van szükség, hanem az olyan – szintén nagyon fontos – anyagok pótlására is, mint a kollagén. Mit tesz a testeddel, miért ajánlott fogyasztani? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

 

Bőrfiatalító hatás

A kollagén a tested egyik alkotóeleme, ezért a szervezetedben alapjában véve is megtalálható. Miért kell akkor pótolni? Azért, mert az életkor előrehaladtával a mennyisége egyre csökken, ez pedig főként a bőrödön lesz észrevehető. Ha szeretnéd késleltetni a ráncok megjelenését, akkor a kollagénes krémek helyett válaszd a Yobogu kollagéntartalmú folyékony vitaminjait, hiszen belsőleg sokkal jobban tud hasznosulni, mint a bőrön át felszívódva. A kollagén képes megfiatalítani a bőrödet, ezáltal éveket letagadhatsz a korodból.

Hozzájárul az ízületek és porcok egészségéhez

Ne hidd, hogy a kollagén pozitív hatásait csak a bőrödön fogod majd észrevenni! Hisz emellett erősíti a porcokat és ízületeket, ezáltal csökkenti a mozgásszervi panaszok okozta fájdalmakat, és csillapítja az ízületi gyulladásokat.

Megelőzi a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását

Napjainkban a szívvel és érrendszerrel összefüggő betegségek a vezető halálokok között szerepelnek, ezért érdemes mindent megtenni a megelőzés érdekében. A kollagén megakadályozza az artériák elgyengülését, és rugalmasan tartja az érfalakat, ezáltal csökkenti a szívelégtelenség és a szívinfarktus kialakulásának az esélyét.

Növeli a fizikai teljesítményt

A kollagén az izomszövetekben is megtalálható, ezért szükség van rá ahhoz, hogy az izmaid bírják a terhelést, és megfelelően tudjanak fejlődni. Ugyanis az izmoknak fehérje kell ahhoz, hogy szépen tudjanak növekedni, ezt pedig nem csak táplálékból, de kollagénből is biztosíthatod nekik!

Erősíti a csontokat

Ha tört már el valaha csontod, akkor pontosan tudod, hogy cseppet sem kellemes élmény, ahogy a hetekig tartó gipsz viselése sem. A kollagén viszont beépül a csontokba, és erősíti azokat, ezáltal megnő a csontsűrűség. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy csökken az esélye a csonttöréseknek, a csontritkulásnak és a vele járó panaszoknak.

Lassítja az öregedést

Ne tagadd, hogy te is eljátszadoztál már a gondolattal, hogy milyen nagyszerű lenne megállítani az idő múlását, és örökre fiatalnak maradni! Bár sajnos a tudomány mai állása szerint ez még nem lehetséges, a kollagén viszont segít abban, hogyha nem is megállítja, de lassítja az öregedést.

A külsődre és belsődre gyakorolt hatásainak következtében a bőröd sima és üde lesz, a hajad fényes és dús; de belsőleg is sokkal jobban érzed majd magad, hiszen az ízületeid, csontjaid, szíved, izmaid megőrzik egészséges állapotukat, te pedig életerős és fiatalos leszel a mindennapokban.