hirdetés

Tavasszal rajtol el a jubileumi, 10. Flúgos Futam. A magyarországi jótékonysági kalandverseny célja, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek helyzetére felhívja a figyelmet, valamint részükre adományokat gyűjtsön. A rendezvényhez idén Michelisz Norbert autóversenyző is csatlakozott.

flúgos futam

A hazai Flúgos Futam ötlete 2009-ben született azzal a céllal, hogy a gyermekek jólétéről gondoskodó szervezetek vagy alapítványok számára adományokat gyűjtsön. A futam egy olyan vetélkedő, amelyben kreatív fejtörők megfejtésével, állomásról állomásra haladva kell eljutni a célig. Az elmúlt években olyan szervezetek számára gyűjtöttek már tárgyi és pénzadományokat, mint például a Fóti Gyermekváros, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány vagy a Heim Pál Gyermekkórház.

Szerettük volna a társadalmi szerepvállalás és jótékonykodás fontosságára felhívni a figyelmet, és elérni, hogy a felnőttek – legalább egy napra – újra gyereknek érezzék magukat. Úgy gondoltuk, így könnyebben megértik, mennyire fontos a gondtalan gyermekkor, és tesznek is azért, hogy segítsék azokat, akiknek ez korlátozottan adatik meg – mondta el Németh Tímea, a rendezvény alapítója és tulajdonosa.

Az idei verseny célja a Gróf Széchényi Család Alapítvány támogatása, akik az adományokat a rászoruló gyermekek étkeztetésére fordítják. Az idei évben nemcsak a versenyre jelentkezők adományai, az adó 1% felajánlása és a nyilvánosan elérhető számlaszámra való utalás növeli az alapítvány lehetőségeit, hanem egy nyilvános árverésen befolyt összeg is segíteni fogja a szervezet működését. Az árverésen többek között hazánk kiváló autóversenyzője, Michelisz Norbert tavalyi versenyoverallja is kalapács alá kerül.

Nagy örömmel fogadtam a felkérést, hogy én legyek a jubileumi Flúgos Futam fővédnöke, hiszen számomra is nagyon fontos célokat segít ez a rendezvény. Rengeteg rajongói ajándékot kapok gyerekektől, és nincs annál szebb, amikor látom az őszinte, boldog mosolyukat. A jótékonykodást kiemelten fontosnak tartom, és örülök, hogy ennek most egy közös keretet tudtunk adni – emelte ki Michelisz Norbert.

A Flúgos Futam április 23-án rajtol Budapestről, és Balatonkeneséig kell eljutniuk a versenyzőknek. A versenyre jelentkezni, valamint az árverésről és az adományozás egyéb módjairól tájékozódni a www.flugos.hu weboldalon és a rendezvény Facebook-oldalán www. facebook.com/FlugosFutam lehet.