hirdetés

Az olyan termelőüzemekben, ahol töltőgépekkel dolgoznak, minden folyamatnak olajozottan kell lezajlani. Az sem utolsó, hogy az egyes kellékek fertőtlenítése is biztosított legyen. Az viszont biztos, hogy nehéz olyan módszert találni, amely ilyen körülmények között is helytáll.

 

A következő pár sorban az UV-C lámpák hatásáról lesz szó és megtudhatja, hogyan hasznosítható a termelés területén.

Az UV-C lámpa mint fertőtlenítő eszköz

Amikor szóba kerül a fertőtlenítés, valószínűleg mindannyian a leghagyományosabb módszerekre gondolunk, amelyeknek még a szagától is irtózunk. Ennél viszont sokkal jobb eszközökkel is dolgozhatunk, például olyanokkal, amelyek a nagyobb gyárakban is bevethetők. A Hollandimpex a palackozóüzem fertőtlenítésében segíthet nekünk, mivel a germicidlámpás készülékek hozzájárulhatnak a csíramentes légkörhöz.

Az ásványvíz, az üdítő, a sör, a pezsgő, a bor palackozása során, valamint a joghurt, a tej, illetve más töltőgép használatának esetében lényeges kérdés a csíramentesség biztosítása. Az UV-C technológia valóban az UV-C fény hatásának előnyeit aknázza ki, hogy tökéletesen fertőtlenítsük az érintett felületeket vagy akár a produktumokat.

Kupak és töltőfej megfelelő kezelése a gyakorlatban

A töltőgépek alkalmazása utat nyit nekünk a kupakok, a töltőfejek és a csomagolóanyagok kezelése, csírátlanítása felé. Természetesen a kettő nem jár együtt, a fertőtlenítésről nekünk kell gondoskodnunk.

Ha kupakkal van dolgunk, akkor az azt szállító sínpálya szakaszára érdemes egy speciális fémházat építeni, s ha lehetőség van rá, akkor ezt a palack lezárásához minél közelebb eső résznél tegyük.

A tervezés során képzett szakemberek számítják ki a legfontosabb paramétereket, figyelembe véve a méreteket, a kupak haladási sebességét, valamint a beépíthető lámpák típusát és mennyiségét.

Az UV-C lámpa sugárzásáról

Az ilyen lámpák sugárzása 253,7 nm-es, ami már elegendő mértékű ahhoz, hogy elpusztítsa a mikrobákat, a gombákat, a kórokozókat és a penészt. Ez egy környezetbarát módszer, ennek köszönhetően a termékben sem tesz kárt.

A lámpáknak hála sokféle berendezés, készülék kerül a forgalomba. A szabadon sugárzó berendezéseket nem szabad emberek jelenlétében működtetni

Az üzemek teljes légterének kezelését és annak csírátlanítását pedig az olyan zárt rendszerben dolgozó produktumokkal jó megoldani, mint amilyen az UV4AIR. A termékcsalád eszközeivel garantálható, hogy csíramentes levegő keringjen a raktárban vagy az üzemcsarnokban.