hirdetés

Tojással dobálták meg a pécsi momentumos tüntetés résztvevői a Dunántúli Napló bejáratát, amely a felcsúti milliárdos egyik vidéki lapja.

 

pécs tojásos naplóKözel ezren vettek részt a pécsi kormányellenes tiltakozáson. A Momentum Mozgalom által szervezett megmozdulás élén füstbombával felszerelkezett aktivisták diktálták az iramot a tömegnek, amiben a Szabad Pécs munkatársai LMP-s aktivistákat, MSZP-s és jobbikos politikusokat is felfedeztek.

 

A Kossuth téren Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő mondott beszédet. Többek között arról beszélt, hogy valami megmozdult az országban, ezt nem csak az elmúlt napok tüntetései mutatják, hanem az az aktivitás is, amit az európai ügyészséghez való csatlakozás érdekében elindított aláírásgyűjtésen tapasztalt. Az utcai tüntetésekről annyit mondott: nem biztos, hogy mindig a törvényes keretek között fognak maradni, de “a közpénzlopás sem törvényes”. Ahogy fogalmazott, a rendszer zsoldosai azok a propagandisták, akik hazugságokat terjesztenek, embereket járatnak le napról napra.

 

Bár az eredeti vonulási tervben nem szerepelt, a tüntetők meglátogatták a Dunántúli Napló belvárosi szerkesztőségét is. Matricákat ragasztottak az ajtóra és tojással dobálták meg a bejáratot. ez a lap Orbán Viktor kedvenc barátjáé Mészáros Lőrincé.