hirdetés

Pécsváradi mentősök vezettek le egy szülést a mentőállomáson Pécsen. Útközben ugyanis a kismama magzatvize elfolyt így esély sem volt rá, hogy a kórházba érjenek. Az életmentők azonban rutinos és tapasztalt rókák így frappáns döntést hoztak, a mentőállomásra hajtottak és levezették a szülést negyedóra alatt.

 

mentőállomásos szülésMár a mentőautóban volt a kismama, de útközben elfolyt a magzatvíz, ekkor hozta meg a szokatlan döntést a mentőegység vezetője.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán számolt be a kalandos és hősies esetről.

Az Országos Mentőszolgálat pécsváradi mentőautóját tegnap délelőtt egy pécsi kismamához riasztották, akinek szülési fájdalmai voltak. A mentőegység helyszínre érkezést követően alaposan megvizsgálta a kismamát, majd a Pécsi Szülészeti Klinikára indult vele. Útközben azonban elfolyt a magzatvíz és a fájások is egyre sűrűbbé váltak, melyből arra lehetett következtetni, hogy a baba a kórházba érkezés előtt világra jön. A mentőegység vezetője így úgy döntött, hogy megállnak az útba eső Pécsi Mentőállomáson, ahol segítséggel és megfelelőbb körülmények között vezethetik le a szülést.

Remek döntés volt, hiszen az állomáson tartózkodó mentőtiszt bajtársunk és az oda irányított gyermek mentőorvosi kocsi személyzetének közreműködésével komplikáció nélkül, mintegy 15 perc alatt világra jött az egészséges kisfiú, akinek gyors megszületéséről az édesapja nem tudhatott, hiszen ő a megbeszéltek szerint a pécsi szülészeten várta a mentőegység begördülését. Így is történt, csak nagy meglepetésére már az újszülöttel, Péterrel.

Szerkesztőségünk gratulál a pécsváradi és a pécsi mentőegységek személyzetének, a kisfiúnak pedig boldog és egészséges életet kívánunk!