hirdetés

Szégyen. Leszerepelt a Jobbik tévéje. A Simicska botrány idején a HírTv szupercsapatának tartott Célpont is a jobbik közeli N1TV-hez igazolt. Épp ahhoz a csatornához, amelynek az egyik operatőre most igen embertelen módon egy kisgyerekkel menekülő migránst rúgott fel Röszkénél. Ilyet egy a szakmát picit is tisztelő firkász soha nem tesz és soha nem is volt ilyenre példa az elmúlt évtizedekben. Az operatőr hölgy szerencsétlensége legfőképp az volt, hogy mindezt a német RTL felvette.

felrugott menekült

Miközben a a röszkei gyűjtőpontról kitörtek a menekültek , rendőrök próbálták megfékezni a rohamot. Több operatőr is a közelből figyelte az eseményeket, egyikük azonban – egy arcát kendővel eltakaró nő – megdöbbentő módon viselkedett, de meg is fizetett vállalhatatlan tettéért az N1TV csatornánál a Jobbik közeli TV-nél dolgozó L. Petrát máris kirúgták.

A migránsok rohama közben a rendőrök többnyire reménytelenül próbálták megállítani a futva menekülő embereket. A kaotikus helyzetben váratlan és kéretlen segítséget kaptak egy, az eseményeket kamerájával megörökítő nőtől. Az operatőr a mellette elszaladó férfit, aki egy gyereket cipelt a karjában, egész egyszerűen felrúgta. Az eseményt felvette és megörökítette a német RTL riportere, így az általa közzétett videón látható az egész jelenet.

A felvételen látszik, hogy a gyerekkel futó menekült kabátját egy rendőr kezdi el rángatni, de végül nem szalad utána. A férfi irányt változtat, elkezd szaladni a maszkos nő felé. Az operatőr kitér előle, majd belerúg a férfi lábába, felbuktatva ezzel őt, és a karjában ciplet gyereket is.

A férfi elesik, a gyermek az ő teste alá kerül. Ezután még annyi látszik, hogy a menekült férfi felkel a földről.

Nem ez volt azonban az egyetlen alakalom, hogy az operatőr menekülteket rugdosott. Az Index videóján is jól látszik, hogy belerúg egy, a rendőrök elől futó kislányba is.

A menekülteket rugdosó operatőrről kiderült, hogy a Jobbik közeli N1 tévé munkatársa, L. Petra. A szélsőjobboldali televízió azonnal reagált az operatőr minősíthetetlen viselkedésére, és Facebook-oldalukon közleményt adtak ki:

Az N1TV munkatársa a mai napon elfogadhatatlanul viselkedett a röszkei gyűjtőpontnál. Az operatőr munkaviszonyát, rendkívüli felmondással a mai napon megszüntettük. Az ügyet részünkről lezártnak tekintjük.

(Fotó:reuters )