hirdetés

Kétségtelen, hogy a hagyományos takarítógépek is képesek azt a célt szolgálni, ami miatt megvettük őket, főleg, ha minőségi darabokról van szó. Ám vannak olyan helyzetek, amikor ezek kevésnek bizonyulhatnak.

 

Amennyiben irodaházak, kisipari területek, gyárak, istállók, műhelyek tisztításáról van szó, sokkal hatékonyabb munkavégzést biztosítanak azok a gépek, amelyek kifejezetten ipari felhasználásra lettek kifejlesztve. Nem csak gyorsabban végezhetünk, de az eredmény is sokkal szebb lehet.

De vajon mely gépeket szokták leggyakrabban alkalmazni, és mire kell odafigyelni ezeknél? Összeszedtük a legfontosabb információkat!

Magasnyomású mosók

A magasnyomású mosók lényegében a felmosást, törölgetést helyettesítik. Ez azt jelenti, hogy tökéletesen alkalmasak házfalak, járdák, kerítések, korlátok vagy épp medencék tisztítására.

Fontos megemlíteni, hogy többféle ipari mosókészülék közül lehet választani. Léteznek hideg és forró vizes, elektromos vagy benzines, mobil és telepített berendezések. Ennek köszönhetően mindenki megtalálhatja azt, amely számára a legjobban megfelel.

A Kärcher magasnyomású mosók teljesítménye nagyban függ a különböző tartozékoktól. Ilyen például a vízszűrő betét, a magasnyomású tömlő vagy a fúvóka. Ezeket érdemes rendszeres időközönként ellenőrizni, hogy a berendezés a lehető leghatékonyabban működhessen.

Szőnyeg és kárpittisztító gépek

A szőnyeg- és kárpittisztító gépek a padlóburkolatok, kárpitok, irodai székek és utasülések tisztán tartásában nyújtanak segítséget. Itt is a legkülönfélébb típusokkal találkozhatunk attól függően, hogy mennyire kemény feladattal kell megbirkóznia a készüléknek nap mint nap. Vannak olyanok, amelyek nagyobb, és vannak, amelyek alacsonyabb teljesítménnyel bírnak, így mindenki megtalálhatja azt, amely az elvégzendő feladatához a legjobban passzol.

Ahhoz, hogy készülékünk minél hosszabb ideig bírja a strapát, érdemes rendszeresen ellenőrizni a tartozékokat, és szükség esetén cserélni ezeket. Ilyen például a kárpitfej, a padlófej és szívótömlő.

Ipari porszívó

A hagyományos porszívókkal ellentétben az ipari felhasználásra szolgáló porszívók sokkal hatékonyabbak. Ezek sokkal könnyebben bánnak el a hulladékokkal vagy akár a folyadékkal, mint a hagyományos verziók.

Leggyakrabban irodaházakban szokták alkalmazni a takarítócégek, de például iskolákban vagy sportcsarnokokban is előfordulhatnak. Ezenkívül szokták még ezeket alkalmazni járművek tisztítására, raktárakban elhelyezett termékek portalanítására vagy éppen termelőgépek porszívózására.

Az ipari porszívó esetén sem szabad megfeledkezni a tartozékok rendszeres ellenőrzéséről. A porzsák, a porszívófej vagy a membránszűrő nem megfelelő állapota csökkentheti a berendezés teljesítményét.