hirdetés

Nem megy börtönbe az  az ál nőgyógyász, aki vibrátorral vizsgálta a betegeit és csalt ki 12 millió forintot áldozataitól. A kuruzsló persze néha ügyvéd is volt. A bíróság felfüggesztett börtönre ítélte a  kuruzslót.

Két év, öt év pródaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt jogerősen kuruzslás és csalás miatt a Pécsi Járásbíróság azt a férfit, aki hol nőgyógyásznak, hol ügyvédnek adta ki magát.

A Pécsi Törvényszék a járásbíróság egy nappal korábban meghozott ítéletéről szerdán kiadott közleményében azt írta: az orvosi végzettséggel nem rendelkező vádlott 2021 őszén ismerkedett meg egy kozmetikusként dolgozó nővel, akihez – álnéven bejelentkezve, magát orvosnak kiadva – intim kezelésekre járt. Amikor a nő egy kezelés alatt rosszul lett, a férfi felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mondván, lehet, hogy nőgyógyászati problémája van.

A nő 2022 januárjában lakásában fogadta ügyfelét, aki „megvizsgálta” őt, ennek keretében kenetet is vett tőle egy pálcikával, valamint egy fecskendővel. Februárban már a férfi hívta saját lakására a nőt azzal az ürüggyel, hogy későn ér a városba, ne a „rendelőbe” menjen. A vádlott ekkor a sértettet alsóruha nélkül ismét „megvizsgálta”, a művelethez pedig vibrátort is használt, melyről azt állította, hogy orvosi műszer, majd közölte a sértettel, hogy cisztái vannak, és az internetről összeállított vizsgálati leletet küldött a nő e-mail-címére.

A sértett egy, a vőlegényével gyermeket tervező barátnőjének is beajánlotta a vádlottat, mint ismerős nőgyógyász orvost; a férfi az ő kezelését is elvállalta. A másik nőt és vőlegényét a vádlott 2022. januárjában „vizsgálta meg”: a pártól vizeletmintát, majd a férfitól ondómintát kért, nemi szervéről kenetet vett, majd további két alkalommal találkozott velük: egyszer azt állította, hogy a nőnek gombás fertőzése van, ezért intim mosakodót kell használnia, később pedig ismét, immár saját lakásán „vizsgálta” őket.

Egy másik bűncselekmény miatt is felelnie kellett a bíróság előtt a férfinak: 2021 szeptemberében internetes társkereső alkalmazáson keresztül megismert egy férfit, akitől 12 millió forintot csalt ki. A férfinak álnéven, ügyvédként mutatkozott be, majd találkozott vele, és jogtalan haszonszerzés céljából több különböző személyiségprofilon keresztül, sorozatosan tévedésbe ejtette.

A vádhatóság korábbi közleményben részletezték, hogy a férfi azt állította, miszerint a felesége autóbalesetben meghalt, ő pedig beteg. Egy idő után másik fiktív néven vette fel a kapcsolatot a sértettel, akitől egy örökség ígéretével közel 12 millió forintot csalt ki 2021 novemberétől 2022 júniusáig.

A vádlott hozzátartozói a sértettől kicsalt pénzösszeget a sértett bankszámlájára visszautalták, így a kár megtérült.

A csaló azt követően bukott le, hogy a korábban megvizsgált pár nő tagjának egy idő után furcsa lett a vádlott „orvosi tevékenysége”, ezért feljelentést tett – olvasható a vádhatóság korábbi közleményében. A Pécsi Járásbíróság a vádlottat kuruzslás és folytatólagosan elkövetett csalás miatt halmazati büntetésül két év börtönre ítélte, a bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását öt évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.