hirdetés

Nagy a aj Nagyszebenben. Már nem tudják hova tenni a koronavírusos halottakat, mert megtelt a hullaház. Az erdélyi település és környéke sajnos a legfertőzöttebb koronavírus tekintetében.

 

A dél-erdélyi városban akkor vált kritikussá a helyzet, amikor Szeben megyében napi 10-15 főre emelkedett a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma. A kórház patológiai osztályához tartozó halottasház befogadóképessége 12 fő, így nem csoda, hogy hamar megtelt.

A román Mediafaxhírügynökség arról is tudósít, hogy a kórház fekvőbeteget sem tud fogadni, ugyanis minden ágy foglalt, pedig nemrég egy 57 helyes mobil kórházzal is kiegészítették a jelenlegit, így az intézmény kapacitása 177 főre bővül.

Az orvosok kérték a szaktárcát, hogy feladataik ellátására biztosítson számukra egy járványtani szempontból is megfelelő mobil konténert, amit a kórház már meg is kapott.

Szeben megye egyébként Románia legfertőzöttebb megyéje, ezer főre vetítve minden tizenegyedik lakos koronavírusos. Ennél magasabb számokat csak a fővárosban mérnek.

(ajtai)