hirdetés

Egy bombával fenyegetőzve megszökött a börtönből Peter Madsen dán feltaláló, a hírhedt tengeralattjárós darabolós kéjgyilkos. A tudós azonban nem jutott messze a börtönétől és nem kiélvezte sokáig a szabadságot. A kommandósok elfogták és a tudós megadta magát.

 

Madsent a dán kommandósok fogták el nem messze az otthonául szolgáló börtöntől egy kerítésnél. A szökési kísérlete a darabolós kéjgyilkos tudósnak így nem jött össze.

Az életfogytig tartó börtönre ítélt tudós , aki brutálisan megölte Kim Wall svéd riporternőt, majd fel is darabolta, egy nála lévő állítólagos bomba felrobbantásával fenyegetőzött a börtönben és így sikerült kijutnia a Koppenhágától nyugatra fekvő fegyházból. A Sky News szerint Madsen egy pisztolynak látszó tárggyal is fenyegette a rendőröket. A szökéssel kapcsolatos részletekről azonban egyelőre keveset tudni.

A 49 éves feltaláló, rakétamérnök 2017 augusztusában egy saját maga által épített tengeralattjárón szexuális örömszerzés céljából megkínozta és megölte Kim Wall 30 éves svéd újságírónőt, aki azért szállt fel Madsen tengeralattjárójára, mert riportot akart készíteni a feltalálóról. Az áldozatot a férfi feldarabolta, a testrészektől a Dánia és Svédország közti tengerszorosban szabadult meg, de azokat később partra sodorta a víz.

Madsen a 2018-as bírósági perben tagadta a nő megölését, csak azt ismerte el, hogy feldarabolta és a tengerbe dobta. Aztán egy nemrég sugárzott tévés dokumentumfilmben, telefoninterjúban bevallotta a gyilkosságot is.

Kim Wall 2017. augusztus 10-én este szállt be Koppenhágánál az UC3 Nautilus nevű, házilag készített, 18 méter hosszú tengeralattjáróba, hogy cikket írjon Madsenről. Az újságírónő barátja éjjel jelentette a rendőrségen, hogy Wall nem érkezett haza. A kutatócsoportok azonnal elindultak a Koppenhága és Svédország közötti tengerszoroshoz. Később kiderült, hogy a tengeralattjáró elsüllyedt.

A járművet megtöltő víz azonban nem mosott el mindent, a rendőrök így is találtak nyomokat. Madsen megmenekült, őrizetbe vették, és kihallgatták. Először azt mondta, hogy még este kitette Wallt ott, ahonnan elindultak. A nyomozás során később kiderült: a tengeralattjárót a feltaláló szándékosan süllyesztette el.

Később egy fej- és végtagok nélküli torzót találtak a dán főváros közelében, majd DNS-vizsgálattal bebizonyosodott, hogy az újságírónő maradványait találták meg, akit egyértelműen szándékosan csonkítottak meg. A tengeralattjárón is megtalálták a nő vérét.
Később kiderült, 15 késszúrás okozta az újságírónő halálát, és a holttesten megtalálták Madsen DNS-ét is. Sőt, a dán feltaláló számítógépén olyan videófelvételeket is találtak, amelyek nők megölését ábrázolják, a férfi gyűjtötte az erőszakos videókat, és különösen vonzódott a nők lefejezését ábrázoló jelenetekhez.

A férfi elleni vád a gyilkosság mellett végül nemi erőszak nélküli szexuális támadás elkövetése lett, mivel az újságírónő nemi szervein 14 belső és külső késszúrás nyomait találták.

( CsT)