hirdetés

Megmérgezték a közismert és közkedvelt vadászkutyát, Betyárt. Gazdája szerint az egyik távolabbi szomszéd panaszkodott amiatt, hogy napközben ugat a kutya. Lehet, hogy állhat a különös és rejtélyes halál mögött.

betyar-vizslaPatkányméreg okozta belső vérzés miatt pusztult el egy szépségversenyt nyert vizsla Kaposváron. Gazdája, Kristóf Dániel először azt vette észre, hogy a hétéves kan levert és bágyadt. Orvoshoz vitték, ahol az orvos először bélgyulladásra gyanakodott. A kutya injekciót kapott, amitől jobban lett, de hamarosan ismét jelentkezett a levertség. Ultrahangvizsgálat után kiderült, hogy szívburokgyulladása van.

Miután az állat a kapott vízhajtóra sem reagált, az orvos teljes bizonyossággal állapította meg, hogy patkányméreggel mérgezték meg a kutyát, a szívét nagy mennyiségű vér vette körül – mondta a Borsnak a vadászkutya gazdija.

Akkor az orvos azt mondta, hogy ha az állat kibír 24 órát, van remény a felépülésére, de végül újabb roham állt be nála, és négyórás szenvedés után elpusztult.

Kristóf Dániel azt mondta, hogy az egyik távolabbi szomszéd korábban szóvá tette, hogy napközben nagyon ugat a kutya, de éjszaka mindig a házban tartották. Rendőrségi feljelentést tett.