hirdetés

A köztévé úgy tűnik, megint badarságokat mesélt, és beszélt. A közmédia lassan már mindenkiben rém terroristákat lát. Úgy véljük, be kellene fejezni a hisztériakeltést. Jó lenne már, ha szakmailag felkészült, és elismert kollégákkal dolgozna a köztévé, és nem az számítana, hogy mely egyházi iskolába járt a kolléga és, hogy van-e pártkönyve, vagy kormányközeli haverja. Mint ismert, a köztévé ma azt adta szenzációs hírnek el, hogy terroristagyanús személyeket fogott a rendőrség Zákánynál. Persze nem így volt most sem. Így lassan a Híradó is olyan lesz, mint a tévé-Maci, mesékkel teli.

nemzetihirtévé

A köztévé, amely súlyos tízmilliárdokból, lassan több mint 100 milliárdból, megint pánikot keltett. Helyszíni információk szerint a bevándorlókat szállító egyik vonatról Zákánynál egyelőre ismeretlen körülmények között szállt le a kilenc ember, akiket a rendőrök elfogtak. Kettőjükkel szemben felmerült, hogy részt vehettek a múlt heti röszkei zavargásban, ezért terrorizmus gyanúja miatt vizsgálódnak az ügyükben – közölte a jól értesült és hiteles M1 csatorna.

Az MTI érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást az esetről.

Aztán meg is jött a tájékoztatás, és kiderült, nem terroristákat fogtak. A  Horvátországból a zöldhatáron át érkezett és a zákányi vasútállomáson már vonatra felszállított migránsok közül az ajtók lezárása után két férfit a rendőrök leszállítottak, megbilincseltek, és elvittek. A rendőrség ma közölte: a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján nem merült fel bűncselekmény gyanúja.

„A Zákányon intézkedés alá vont személyek nem nyújtottak be menekültügyi eljárás iránti kérelmet, ezért őket a rendőrség idegenrendészeti őrizetbe vette, majd a számukra kijelölt őrzött szállásra szállítja”  – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata pénteken az MTI, azaz a közmédia másik egységének az érdeklődésére.

Azt írták: a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján nem merült fel bűncselekmény gyanúja.

Az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtt számolt be arról, hogy a Horvátországból a zöldhatáron át érkezett és a zákányi vasútállomáson már vonatra felszállított migránsok közül az ajtók lezárása után jó tíz perccel két 20-30 év körüli férfit a rendőrök leszállítottak, megbilincseltek, és elvittek.

(Fotó: illusztráció )