hirdetés

Megint felbőszítette a miniszterelnök főtanácsadóját az egyik hírportál, aki igen sokat foglalkozik Szőcs Gézával és a világkiállítással is az elmúlt hónapokban. A kormányközeli hírportál állítólag azzal bőszítette fel a volt kulturális államtitkárt, hogy megkérdezték, mire ment el többmilliárdnyi közpénz a milánói világkiállítás magyar programjainak megszervezésekor. S hogy miért bérelt egy kastélyt Szőcs.

szőcs géza-mno

A világkiállítási projektről cikksorozatot közlő Index ismét megkérdezte az egykori kulturális államtitkárt, hogy mire és miért költött súlyos milliókat a világkiállítás kapcsán kastélybérlésre. A miniszterelnöki megbízott Olaszországban ugyanis az ő színdarabját mutatta be ebben a bérelt kastélyban és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő feleségének a festményeit állítatta ki.  Az Index azt állítja, Szőcs nem erre kapott pénzt, hanem arra, hogy magyar cégek bemutatkozását segítsék.

A hírportál szerint az is érdekes és fura, hogy 67,8 millió forintot költött a volt fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás cége az Euroatlantic Solution a világkiállítás magyar honlapjára. Ugyanakkor a weboldal ingyenes WordPress CMS rendszerre épült, nagyon kevés szöveg került ki rá, és nem bírja a terhelést, pár ezer látogatótól összeomlik az Index szerint. Ráadásul a cég vezetője az a Heltai Péter, aki ügynökmúltja miatt önként távozott  a közmédiából, rajta volt az állami fizetési listán.

Az Index szerint 650 milliós összeget kaptak a sok kritikát kapott pavilon, az óriás sámándob hazahozatalára, de a hírportál szerint egyelőre még építési engedélyük sincs.

A volt államtitkár, Szőcs egy hónapja az első támadások és vádak után a Népszabadságnak adott interjút, ahol elmondta, hogy egyáltalán nem érti, vajon miért került célkeresztbe.

Sem barackmagot nem árulok, sem fegyenceket nem dolgoztatok, sem panzióm nincs, amelyhez új országút vezetne, sem semmilyen érdekeltségem nincs semmilyen bizniszben, még egyetlen rongyos kaszinóval sem rendelkezem: ha úgy tetszik, élhetetlen lúzer vagyok, aki nem volt képes politikai tőkéjét pénzbeli tőkévé konvertálni –nyilatkozta akkor a miniszteri biztos Szőcs Géza.