hirdetés

Szó szerint megfőzte az autójában a kisgyermekét egy nő. Az autóban 46 fokra forrósodott a két és féléves kislány teste a bezárt autóban és esélye sem volt a túlélésre.

gyerekulesEgy 30 éves, námestovói járásbeli faluból származó édesanya két és fél éves kislányával érkezett a felső-árvai Trstená város kórházához, de amikor bement, a kislányt az autóban hagyta. A Nový Čas információi szerint a kislány teste 46 fokos volt – számolt be a tragédiáról a parameter.

A gyermeket életjelek nélkül hozták a trsztenái mentőszolgálat állomáshelyére, amely a kórház épületében van. A jelenlévő mentősök azonnal elkezdték a gyermek újraélesztését. Sajnos, a legnagyobb igyekezetük ellenére sem sikerült megmenteniük a gyermeket – közölte Alena Krčová, a mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője a lappal.

A mentősök arra figyelmeztetnek, hogy a gyermeket egy pillanatra sem szabad magára hagyni az autóban – írják.

 

A gyermek szervezete ötször olyan gyorsan hevül fel, mint a felnőtté. Nagy hőségben az autó belsejének hőmérséklete akár a 70 fokot is elérheti, ami az üvegházhoz hasonlít, és ezért a gyermek szervezete akár már néhány perc után összeomolhat– magyarázta Krčová.