hirdetés

Dárdával halászó férfit sebesített meg a lábain és a karjain egy 3 méteres cápa az ausztráliai Queensland állam partjainál. A férfi megúszta a nem várt találkozást. Tavaly összesen csak Ausztráliában 22 cápatámadást jegyeztek fel, ami évről évre több.

cápatámadás

A harmincéves férfi azt állítja, hogy sérülései ellenére sikerült háromszor is megütnie és ezzel elűznie a tengeri ragadozót. Szerinte a cápa háromméteres lehetett.

Ezekben a hónapokban hemzsegnek a cápák az ausztrál partoknál, a szomszédos Új-Dél-Walesbenben, Sydney-től délre több strand már napok óta zárva tart a cápaveszély miatt. Egy légi megfigyelést végző szakember azt mondta a Sydney Morning Herald című lapnak, hogy több száz cápát látott a part menti sekély vizekben, köztük három-négy métereseket is.

Új-Dél-Wales államban tavaly 14, köztük egy halálos cápatámadás történt, míg egy évvel korábban csak egyetlen, Queenslandben négy esetről tudnak a 2014. évi hárommal szemben. Országosan 22 cápatámadást észleltek tavaly Ausztráliában.

A támadások számának növekedését azzal hozzák összefüggésbe, hogy egyre többen űzik a vízi sportok valamely ágát az ausztrál partok mentén.