hirdetés

Eltűnt egy magyar búvár egy víz alatti barlangban a Kvarner-öbölben, Cres szigetétől nem messze. A fiatal férfit még nem találták meg eddig. Keresése továbbra is nagy erőkkel folyik – közölte a rijekai székhelyű tengerimentő- és kutatószolgálat, az MRCC.

586928880Egyelőre még nem találták meg azt a fiatal búvárt, aki egy barlangi merülés során tűnt el a Kvarner-öbölnél.

A tízfős búvárcsapat nem vette észre, hogy a 33 éves magyar férfi eltűnt. A fiatal férfinak még pénteken délután veszett nyoma. A magyar búvár egy tízfős, szervezett csoporttal merült. Eltűnését társai jelentették a rendőrségnek, akik délután három órakor megkezdték a keresését, de a rossz látási viszonyok miatt az esti órákban már nem tudták tovább vizsgálni a barlangot. A felszínen egész éjjel folyt a kutatás.

A zágrábi magyar nagykövetség konzuli szolgálata felvette a kapcsolatot a MRCC-vel, amely közölte, hogy szombaton 11 órakor a mentőbúvárok a barlangban is folytatják a magyar férfi keresését.

A Tarnaj-fok nevű barlang bejárata 16 méter mélyen van a víz alatt, ahonnét egy szűk alagút vezet barlangkamrába, amelynek bejárata 20 méter mélyen van. A barlang alja további 35 méter mélyen van.

Értesüléseink szerint a hatóságok a csoport tagjainak a felelősségét is vizsgálják majd az eltűnés miatt.