hirdetés

Továbbra is gőzerővel keresi az új munkatársakat a BVOP, azaz a büntetés-végrehajtás. A közelmúltban indult toborzás során eddig 3672-en jelentkeztek, de ez is kevés, hisz a börtönök bővítése már folyamatos, és újak is épülnek.
Börtön JakartaA BVOP-hoz jelentkező leendő munkatársak majd egyharmada nő, a többi férfi, ami igen jó arány, és a szakma kezd nőies lenni a maga keménysége és szigora mellett.

A jelentkezők fizikai állapotfelmérő, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatai jelenleg is zajlanak. Az állomány tagja az lehet, aki magyar állampolgár és állandó belföldi lakóhellyel rendelkezik, betöltötte 18. életévét, legalább érettségivel rendelkezik, büntetlen előéletű és egészségileg, pszichikailag és fizikailag alkalmas a szolgálatra – mondta a BVOP új szóvivője, Orosz Zoltán őrnagy.

A pályázóknak csaknem hét hónapos tanfolyamon kell részt venniük. A hétfőtől péntekig tartó bentlakásos képzésre a büntetés-végrehajtás térítésmentes szállást és kedvezményes étkezést biztosít. A büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásokra számíthatnak. A kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi 220 ezer forint, tiszteknél pedig minimum havi 330 ezer forint, amit évi 200 ezer forint cafeteria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is jár.