hirdetés

Tavasszal volt tíz éve, hogy a debreceni Fideszes képviselőnőt meggyilkolták. Először Balla Irma fiát vádolták és ítélték el a rémtett miatt, majd kiderült nem a fiúölt meg az édesanyját. Az igazi elkövetőt bár kihallgatták anno a nyomozók, meg be is ismerte a tettét mégis csak most került bíróság elé.Ítélet még nincs.

balla-irma-d-lajosA Nyíregyházi Törvényszéken december 15-én tartottak tárgyalást a 2007-ben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének ügyében .

A vádirat szerint a vádlott, D. L. a sértett hölgy debreceni lakásába behatolva, őt feszítővassal többször fejen, arcon ütötte, majd a sértettre ráült, és nyakát leszorítva olyan gégesérülést okozott, amely B. I. azonnali halálához vezetett.

A törvényszék a tárgyaláson meghallgatta a genetikai szakértőket, akik a bűntett helyszínén talált DNS profilt tartalmazó anyagok vizsgálatával kapcsolatban azt állapították meg, hogy azok származhatnak a vádlottól is.
A bíróság indokoltnak látta újabb genetikai szakértő kirendelését. A tárgyalás 2018. március 14-én folytatódik a törvényszéken.

A férfi, akit most a gyikossággal vádolnak, korábban kétszer már bevallotta tettét, majd mindkét alkalommal vissza is vonta.
Mint ismeretes, a debreceni önkormányzati képviselő, Balla Irma megölésével először fiát vádolták meg, sőt, 12 évre el is ítélték. A fiú azonban midvégig ártatlannak vallotta magát. Miután bizonyítékok hiányában felmentették, kártérítést ítéltek meg számára, ám a fiú úgy érzi, élete már tönkrement.