hirdetés

Hihetetlen. A hamvasztás előtt percekkel jöttek csak rá, hogy életben van a halottnak hitt bangkoki nagymama.

Az nő testét buddhista hagyományok szerint hideg koporsóban tartották három napig a helyi templomban. A férjnek tűnt fel, hogy még lélegzik és a szeme is mozog.

Pajzsmirigy-daganatba halt bele a kórházban október 20-án egy 70 éves nő Thaiföldön – legalábbis ezt hitte mindenki. Férje már éppen a hamvasztáshoz készítette elő a holttestet, amikor az asszony váratlanul visszatért az élők sorába, számol be a nem mindennapi esetről a The Sun.

A halál beállta után az orvosok átadták a halottnak vélt nő testét a családnak, hogy buddhista hagyományok szerint felkészítsék a nagymama testét a temetésre. Ennek során három napig a helyi templomban feküdt a nő egy koporsóban, majd a hamvasztás előtt a férje letörölgette az arcát egy nedves kendővel. Ekkor tűnt fel a 73 éves férfinek, hogy a felesége még gyengén ugyan, de lélegzik, és úgy látta, hogy a nő pislogott is.

Azonnal értesítette a mentőket, de közben megpróbálta újraéleszteni az asszonyt. Közben fedezte fel, hogy egyáltalán nem állt be a hullamerevség sem. A nőt végül sikeresen visszahozták az életbe, utána rögtön melegvizes palackokkal próbálták megfelelő szintre emelni a testhőmérsékletét, és testmasszázzsal igyekeztek normalizálni a vérkeringését.

Röviddel a hamvasztás előtt még megérintettem a feleségemet, hogy boldog következő életet kívánjak neki, ekkor mozdult meg a szeme. Azonnal hívtam a gyerekeket, de ők azt hitték, hogy hallucinálok – mondta a boldog férj.

A nagymama most családja körében lábadozik, de az orvosok szerint elég rossz állapotban van, kevés esélyt adnak neki a felépülésre.