hirdetés

A Tour de France éllovasa még futott is a mai etapon. Így a várakozásoknak megfelelően, emlékezetesen alakult a 2016-os Tour de France idei legnehezebb szakasza. A Sky versenyzője hatalmasat esett egy előttük hirtelen fékező motoros miatt, így jó pár száz méteren át Froome szó szerint az életéért, azaz a sárga trikóért futott, amit elvesztett. Aztán a versenybíróság mindent felülírt, és mégsem.

froome fut

184 kilométer és a legendás Mont Ventoux emelkedője várt a csütörtöki napon a Tour de France mezőnyére, és kétségtelen, hogy a szakasz emlékezetes pillanatokat tartogatott a nézők számára. A július 14-ei, franciaországi nemzeti ünnep azt eredményezte, hogy hatalmas tömeg jelent meg a hegyi szakasz befutójánál. Kicsit több, mint egy kilométerre a céltól az egyik kísérőmotornak így hirtelen fékeznie kellett a nagy tömeg miatt, így a mögötte tekerő versenyzők nekiütköztek a járműnek.

A három pórul járt biciklisből kettő valahogy visszaküzdötte magát a versenybe, de a sárga trikót viselő, összetettbeli első, Chris Froome kerékpárja használhatatlanná vált. Márpedig csapatának autója és vele együtt a cserekerékpár igencsak messze volt. Froome így olyan döntést hozott, ami mindenkit meglepett, futva indult el a cél irányába, hogy a lehető legközelebb legyen a majd a célhoz új kerékpárjával. Froome így is a balesettel másfél percet veszített, ami azt eredményezte, hogy összesítettben a hatodik helyre csúszott vissza, ezzel elveszítve a sárga trikót. Később azonban a bizottság döntése alapján visszakerült az összetett első helyére a pórul járt versenyző, mivel Froome a szintén balesetet szenvedő, ám jóval előtte befutó Mollemával azonos időeredményt kapott.