hirdetés

Maszkos szélsőségesek megtámadták a Facebook közösségi portált üzemeltető társaság németországi székházát Hamburgban. A támadók kövekkel, füstbombákkal és festékspray-kkel voltak felszerelkezve. Senki nem sérült meg, és az anyagi kár sem jelentős.

facebook hamburg

A Facebook  irodaházat egy 15-20 fős csoport támadta meg vasárnapra virradó éjjel, a maszkot viselő emberek kövekkel, füstbombákkal és festékkel töltött palackokkal dobálták meg az épületet, megrongáltak ajtókat és ablakokat, a bejáratnál pedig festékszóróval felírták a falra, hogy „Facebook dislike”  azaz „ Facebook Nem tetszik”, utalva a portálon használatos „like” , azaz tetszik gombra.

A támadók elmenekültek, az eset háttere egyelőre nem ismert.

A hamburgi ügyészség novemberben eljárást indított a társaság ügyvezetőivel szemben, miután egy ügyvéd a portálon megjelenő gyűlölködő tartalmak miatt feljelentést tett a Facebook ellen.

A portált Németországban széles körben kritizálják, a bírálók – köztük Heiko Maas szövetségi igazságügyi miniszter – szerint a Facebook nem lép fel kellőképpen az idegenellenes, rasszista, antiszemita bejegyzések, kommentárok ellen.