hirdetés

Maszkot kell viselni Velencén, ha boltba megyünk. A Fejér megyei település polgármestere azután rendelte ezt el, hogy a szomszédos Gárdony egyik patikájának dolgozói megfertőződtek.

 

Kötelezővé tette a Fejér megyei Velence polgármestere, hogy csak maszkban lehet ezentúl betérni a város üzleteibe. Gerhard Ákos erről a Facebookon írt.

Velence Város közigazgatási területén a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe (élelmiszer, gyógyszertár, drogéria, posta stb.) maszkban, ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil igénybevételével lehet belépni és ott tartózkodni. Az üzletekbe történő bejutás és ott tartózkodás során egymástól a 2 méteres távolságot meg kell tartani! Továbbra is kérem és javaslom, hogy csak halasztást nem tűrő esetben hagyják el otthonaikat!-írta Gerhard.

A rendelkezés azután született, hogy a szomszédos Gárdony egyik patikájának több dolgozója koronavírussal fertőződött meg.
Az egyébként nem teljesen világos, szabad-e, hogy egy polgármester elrendeljen ilyesmit. Az mindenképp értékelendő, hogy félti a lakókat a polgármester.

A miniszterelnökség éppen ma adott ki azzal kapcsolatban tájékoztatást, hogy veszélyhelyzetben, a katasztrófa elhárításához szükséges mértékben és területen csakis a kormány vezethet be rendkívüli intézkedéseket.