hirdetés

Meghalt a csónakjában az a 75 éves nyugdíjas ejtőernyős, aki másodszorra akarta átszelni az Atlanti óceánt. Jean -Jacques Savint az alig 1,7 méter széles hajójában találták meg a Karib-tengeren nem messze az Azori-szigetektől.

 

A volt ejtőernyős egyébként azért indult el a Karib-szigetekre a mindössze 1,7 méter széles csónakkal, hogy „kinevesse az öregséget”. Az útját január 1-jén kezdte el, Portugáliában, de pár nappal ezelőtt minden kapcsolat megszűnt vele miután két vészjelzőt is aktivált a hajóján.

A férfinak ez lett volna a legújabb kalandja, miután 2019-ben egy egyedi építésű „hordóban” 127 nap alatt átkelte az óceánt. A csapattársai napok óta nagyon aggódtak, ugyanis egy ideje semmi életjelet nem kaptak a férfitől.
Péntek éjszaka óta nem hallottak felőle, amikor vészjelzésekkel a csapat tudtára adta, hogy „komoly nehézségekbe ütközött”. Utoljára a portugál Madeira szigetekről jelentkezett be, éppen az Azori-szigetek felé indult.

Savin arról számolt be nem sokkal az elindulás után, hogy az erős szél miatt kénytelen volt 900 kilométerrel meghosszabbítani az útját, ám akkor még úgy érezte, hogy „biztosan nincsen veszélybe”.

A nyílt tengerre megyek nyaralni – mondta a férfi a kaland kezdetével.

( Predrag )