hirdetés

Egy európai országban történt meg az igencsak nagy baklövés. A városvezetés egy híres graffitiművészt bízott meg, hogy készítsen nyilvános műalkotást, csak épp a közterület tisztításáért felelős szervezettel felejtették el közölni, hogy nem kellene lemosni a képet. Nem nálunk történt meg az eset, de azért nem teljesen elképzelhetetlen, a franciaországi Reims honatyáinak fájhat most a feje.

Christian Guémy graffiti

 

Az ország egyik legismertebb graffitiművészét, a C215 művésznevű Christian Guémyt Reims város vezetősége kérte fel, hogy készítse el a falnak támaszkodva kuporgó, duzzogó kisfiú rajzát. A közterületek tisztításáért felelős szervezettel azonban elfelejtették közölni, hogy ne mossák le a képet.

Guémyt nem zaklatta fel az eset. Azt mondta: csak az lepte meg, hogy ugyanaz a város távolíttatta el a graffitit, amelyik megbízta őt az elkészítésével.

A városháza bocsánatot kért a tévedésért. A hatóságok közölték, hogy a művész március elején visszatér Reimsbe, hogy még több alkotást készítsen. A kultúráért és kulturális eseményekért felelős hatóság megígérte, hogy ezúttal időben figyelmezteti a köztisztasági vállalatot is.

(Fotó: Christian Guémy/C215 – A gondolkodó, utcai portré 2012)