hirdetés

Az ismert fekete ruhás ápolónő, Sándor Mária a hétvégén jelentette be, hogy nem látja tovább értelmét a küzdelemnek, feladja. Későbbi nyilatkozatában korrigált, mondván tehetetlennek érzi magát, de mindenkitől azt kérte, hogy az április 15-ére meghirdetett pedagógusdemonstráción az orvosok, az ápolók, az EDDSZ és a MESZK tagjai vegyenek fel fekete ruhát, úgy dolgozzanak. Ha így lesz, van miért folytatni a küzdelmet. Az 1001 orvos hálapénz nélküli szervezet azonban marasztalná a közismert nővért. 

sándor m1

Az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű csoport közleményt adott ki, amiben azt írják, szomorúan értesültek Sándor Mária visszalépéséről, de remélik, hogy együtt meg tudják mutatni, hogy a fekete ruhás nővér és társai nincsenek egyedül. A hálapénzt megtagadó szervezet méltatta a Sándor Mária által elért értékeket, azt, hogy nyíltan beszélt a problémákról, az egészségügy problémáját pedig a közbeszédbe emelte.

Mi, az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport tagjai, azonban nem adjuk fel. Tovább fogunk menni a Mária és társai által kijelölt úton, mert egyszerűen nincs más lehetőségünk. A magyar egészségügy válságban van, és az összeomláshoz közelít. Minél előbb belátják ezt választott döntéshozóink is, annál hamarabb tudunk belekezdeni az újjáépítésbe. Nem lesz könnyű, nem lesz rövid, de ez az egyetlen lehetőségünk. Sándor Mária eddig elöl ment, így mutatta az irányt. Most hátralépett, és éppen ez indít el és lendít tovább sokunkat. Köszönjük, Mária, írták.