hirdetés

Továbbra is marad börtönben az a jánoshalmi háziorvos J.Johanna, aki sóoldatot adott betegeinek a covid védőoltás helyett. A doktornő legfőbb bűne azonban nem ez, hanem az, hogy pénzért adott védettségi igazolványt ügyfeleinek. a háziorvos vesztét az okozta, hogy rendelőjét az NVSZ bekamerázta.

 

Közel két hónapja börtönben van a 70 éves, orvosként dolgozó J. Johanna, aki Pfizer vakcina helyett sóoldatot adott be több betegének, írja a Blikk. Eddig tizenhárom esetben bizonyosodott be a súlyos, életveszélyes szabályszegés.

A sóoldatot kapó betegeknek az orvos pénzért állított ki hivatalos igazolást, így megkaphatták a védettségi igazolványt, lebukásához egy be nem oltott páciensének elszólása vezethetett. Miután felmerült a visszaélés gyanúja, a hatóság kamerákat helyezett el a rendelőjében, a felvételek pedig igazolták a rendőrök felvetéseit.

Jánoshalmán köztudott volt, hogy az orvos vírustagadó, úgy tudni, rászólt a betegeire, vegyék le a maszkot a rendelőben. A rendőrök több mint 3 millió forintot, 1000 eurót, regisztrációs nyilatkozatokat, oltási igazolásokat, oltóanyag-ampullákat, telefonokat és laptopokat, valamint két gépkocsit foglaltak le.

Az Esti Újság úgy tudja, az orvos asszisztense részletes beismerő vallomást tett.

 

( Balu )