hirdetés

Már horgászni sem lehet a menekültválság miatt?! Már ezt is tiltja a Kormányhivatal, ami több mint fura. A migrációs válsághelyzet kezelése miatt általános halászati és horgászati tilalmat rendelt el a Zala Megyei Kormányhivatal Zala megyében, a teljes horvát és szlovén határszakaszon – közölte a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

 horgászbotok

Csütörtökön 14 órakor lépett életbe az általános tilalom, ami a határoknál lévő folyókra és a betorkolló vízfolyások 500 méteres szakaszára érvényes. A felsorolás szerint a Mura folyó, a Lendva-patak és a Határ-patak teljes zalai szakaszán, továbbá a Kerka-patak, a Kebele-patak és a Principális-csatorna torkolatától számított 500 méteres szakaszon tilos pecázni.

Az indoklás szerint a válsághelyzet kezelése miatt a megye határszakaszain folyamatos a rendőri és honvédségi jelenlét, és az érintett területen a horgászok és a halászok zavarhatják a munkájukat.

Zala megyében szeptember 23-án a horvát és a szlovén határszakaszon, annak öt kilométeres sávjában, közbiztonsági okokból részleges vadászati tilalmat léptettek életbe, ugyancsak a menekültekre hivatkozva.

Mindezen intézkedések egyben tűnnek komolytalannak és aggasztónak. Nem tudni, miben zavarja egy egyenruhás munkáját egy horgász, hisz a rendőrök és honvédek nem a vízben járőröznek. Sőt azt is kizártnak tartjuk, hogy úszva figyelik a határt.  Mindez egyszerűen show-biznisz intézkedésnek tűnik, hogy ezzel is növeljük esetlegesen a menekültellenes hangulatot.  Kíváncsian várjuk, lesz-e kijárási tilalom.