hirdetés

Már lebeghetünk repülhetünk is a Lexus légdeszkája jóvoltából. A neves gyár a Lexus végre közzétett egy videót, melyen működés közben is látható a Slide névre keresztelt légdeszkája. Azonban rossz, hír, hogy a cég nem tervei a Slide kereskedelmi értékesítését egyelőre.

légdeszka

Az elmúlt egy hónapban folyamatosan húzta az agyunkat a Lexus azzal, hogy megmutatta: saját fejlesztésű légdeszkát készítenek. A nagy hírt alig egy hónapja jelentették be , a múlt héten pedig azt, hogy már az eszközről készült tesztvideó is készülőben van. Ez utóbbit mostanra ígérték, így szerdán fel is került a YouTube-ra.

A Slide névre keresztelt légdeszkáról Spanyolországban, egy speciálisan erre a célra felépített pályán készítették el a felvételeket. A videó alapján úgy tűnik, a profi deszkásoknak is hozzá kellett szokniuk, vagyis az eszköz másként mozog, mint a hagyományos társai. Némi próbálgatás után azonban már mindenki talpon maradt rajta, sőt, még trükközni is tudtak vele. Vagyis a Slide nem egy ördöglakat, és aki gördeszkázni tud, az ennek a használatát is meg fogja tudni tanulni. A tesztből természetesen a víz feletti siklás sem maradhatott ki, de a videó alapján ezt az akadályt is simán vette az eszköz. Jó, talán nem olyan simán, mint azt a Vissza jövőbe 2 című filmbe láttuk, de egy prototípustól már ez is bőven jó teljesítmény.

Az eszköz mágneses elven működik, folyékony nitrogénnel hűti a benne lévő szupravezetőt, így késztetve lebegésre a készüléket. A légdeszka egy darabig még biztosan nem kerül majd kereskedelmi forgalomba, abban viszont reménykedhetünk, hogy ha kellően sokan örülnek a tesztnek, a cég talán tovább dolgozik majd a Slide-on.