hirdetés

Úgy tűnik igaz a hír. A cannabis lassíthatja egyes rákfajták burjánzását, a haifai Technion egyetem kutatói szerint legalábbis. A tudósok több száz betegen figyelték meg a marihuana hatását. Az agydaganat és a mellrák ellen kimondottan hatásos a drog. Izraelben már régóta írhatnak fel az orvosok füvet a betegeknek hányinger ellen, vagy krónikus fájdalom esetén is.

 medmari

Izraelben már régóta felírhatják az orvosok a marihuánát, kihasználva annak hányingert csökkentő, étvágyserkentő, krónikus fájdalmakat enyhítő és közérzetjavító hatásait. Egyes tünetek, és mellékhatások nagyszerűen kezelhetőek vele. Ezúttal  több tucat cannabis féle hatását vizsgálták több száz különböző rákos sejtcsoport növekedésére, és az első következtetések szerint az agydaganat és a mellrák gyógyításában hatékony lehet a cannabis. A kísérletek egy évvel ezelőtt, Dedi Meiri professzor vezetésével kezdődtek el.

Most még azt is  vizsgálják, hogy a cannabis képes-e megakadályozni a rákos sejtek agresszívvé válását, hogy harcol-e a sejteken belül és képes-e elpusztítani azokat- nyilatkozta Dedi Meiri professzor.

A kísérletek támogatója az amerikai Cannabis Pharmaceuticals nevű gyógyszeripari vállalat is, amely a növényre alapozva fejleszt ki különböző gyógyszereket.

A vizsgálatok kezdeti szakaszában sikerült „öngyilkosságra”, programozott sejthalálra késztetniük agydaganat sejteket. Sikerült sejthalált előidézni mellrákos sejtekben is, és kutatják a többi rákfajtát is. Meiri bizakodik abban, hogy  a fű segíteni fogja minimum öt-hat rákfajta kezelését.

 

(Forrás: Háárec)