hirdetés

Szijjártó miniszter úr volt kollégája vette meg 230 millió forintért a Malév felszámolójától a 48 személyes, viharvert Bombardiert. A felszámoló egymilliárdot szeretett volna kapni, de ez a terve dugába dőlt. A repülő új tulajdonosa a Sectum Air Services Kft., a cég vezetője pedig a KKM volt közigazgatási államtitkára, aki egyben annak a banknak a felügyelőbizottságában is tag, amely épp a hitelt adta a repülő megvásárlásához. A gép a tervek szerint állami vezetők utazására szakosodik majd.

bombardier

Tíz év után újra a magasba emelkedhet az a 48 személyes Bombardier CRJ-200-as utasszállító, amelyet 230 millió forintért vett meg egy magyar vállalkozás a Malév felszámolójától. A Sectum Air Services Kft. terve, hogy üzleti céllal bérbe adja az utolsó Malév gépet. A vállalkozás vezetője Kohut Balázs exállamtitkár, aki Szijjártó Péter mellett ténykedett. Az eset érdekessége, hogy a vásárló cég vezetője a projektet hitelező bank felügyelőbizottságának is tagja.

A győri székhelyű cég már teljes egészében kifizette a HA-LNA lajstromjelű gép vételárát. Igaz, a felszámoló kicsit nagyobb összeget remélt, egymilliárd forint körüli bevételre számított, de az árverés sokadik fordulóján a reménybeli összeg töredékéért kelt el a gép.

A jobb napokat látott, 2002-ben gyártott gép nemcsak hogy tíz éve nem repült, de az utóbbi években jelentősen el is hanyagolták. Jelenleg a ferihegyi hajtóművező mellett tárolják.

A gépet 20-30 fős, komfortos utastérrel ellátott repülővé alakítják a tervek szerint, amely így sportegyesületek, cégek szállítására is alkalmas lehet. S az is elképzelhető, hogy állami delegációk utaztatására adják majd bérbe.