hirdetés

Gondozóira támadt egy oroszlán a montreali Grandby állatkertben, egyikük súlyosan megsérült. A fenevadat vízzel és szén-dioxiddal tudták csak megfékezni a bajba jutott állatkerti munkás kollégái.

kanada oroszlán

Médiabeszámolók szerint az állatkert három alkalmazottja az oroszlánbarlangot takarította épp, amikor az ott élő három nagymacska egyike rájuk támadt. A megvadult példányt egy másik állatkerti gondozó kényszerítette meghátrálásra nagy nyomású víz- és szén-dioxid-sugárral. Ez az eljárás általános a hasonló eseteknél az állatkert szerint. A megvadult oroszlán egy fiatal nőt támadott meg, aki az alsótestén szenvedett súlyos sérüléseket és eltört a nyaka is. Egy közeli kórházba szállították, állapota stabil. Azonban azt nem tudni, hogy az állatkerti alkalmazott lebénult-e végleg az oroszlán majdnem halálos támadásától.

Az állatkert mindhárom oroszlánt elkülönítette és egyelőre a látogatók elől is elzárták őket. Három évvel ezelőtt egy québeci állatkertben is történt hasonló eset, akkor egy szibériai tigris sebesített meg súlyosan egy gondozót.