hirdetés

Valami nagyon nem stimmel. Az itthonihoz képest fillérekért, majd 40 százalékkal olcsóbban vesztegetik a Coca-Colát Szlovákiában. Mondhatni már csak ezért is érdemes átugrani annak, aki szereti az amerikai terméket.

 coca-cola

Az esztergomi és komáromi kólafüggőknek mindenképpen érdemes egy bevásárlókanyart tenniük a szlovák oldalon lévő Lidl-egységekbe. Ott ugyanis 40 százalékkal olcsóbb a Coca-Cola, mint Magyarországon, ami igencsak elgondolkodtató. A kétliteres Coca-Cola mindössze 0,79 euró, ami durván 250 forintos árat jelent – írja a Mindenar.hu. Ez jóval alacsonyabb a magyarországi árnál. A Mindenár.hu statisztikái szerint az elmúlt hónapokban a Coca-Colát akciósan 299 forintért adták a boltláncok, ráadásul a magyar palack csak 1,75 literes.

Ha a literes árat nézzük az amerikai terméknek, akkor a szlovák Lidlben valamivel több mint 125 forint egy liter Coca-Cola, míg Magyarországon ezen a héten például a Spar akciózik az 1,75-ös Coca-Colával a már említett 299 forintos áron, ami literenként 171 forintot tesz ki. Azaz a Coca-Cola literje közel 40 százalékkal drágább Magyarországon, mint a szlovákiai Lidl üzletekben.