hirdetés

Belehalt sérüléseibe hétfőn a Francia Idegenlégió egyik magyar katonája, miután egy héttel korábban néhány társával együtt lavina sodorta el a francia Alpokban. 13 légióst sodort el a hógörgeteg. 5 katona azonnal meghalt. 

idegenlégiós lavina baleset

A francia hadsereg közleményében azt írta, a 23 éves nőtlen férfi valamivel több mint egy éve szolgált az Idegenlégiónál. A baleset Valfréjusnél történt, mintegy kétezer méteres magasságban, ahol a katonák a sípályákon kívüli területen gyakorlatoztak.

Az Idegenlégióhoz tartozó 52 fős csoportból a hógörgeteg 13 síelő katonát sodort el, közülük öten azonnal meghaltak. Egy francia, egy olasz, egy nepáli, egy moldovai és egy albán állampolgár vesztette életét akkor a balesetben. A szerencsétlenségben négyen könnyebben megsérültek.

Az Idegenlégió katonái hegyvidéki hadgyakorlaton vettek részt közvetlenül azelőtt, hogy bevetésre indultak volna. A francia hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben a baleset körülményeinek felderítésére.

Január 13-án két 16 éves gimnazista és egy 56 éves ukrán síelő vesztette életét egy lavina miatt szintén a francia Alapokban, Grenoble térségében, amikor egy lezárt, fekete színjelzésű sípályán sportoltak.