hirdetés

Magyar szála is van a Kuciak-gyilkosságnak . Az egyik vádlott vallomása alapján a Pest megyei Zebegényben élő K. L.-től származik a mészárláshoz használt fegyver, amellyel megölték a szlovák újságírót és barátnőjét.

 

kuciak gyilkosságÚjabb fejlemény a szlovák újságíró gyilkosságának ügyében, ráadásul van magyar szála is a bérgyilkosságnak. A nyomozást felügyelő ügyész kijelentette, hogy Jan Kuciak újságíró élettársára nem vonatkozott a megrendelés. A hölgy rosszkor volt rossz helyen.

Az egyik vádlott vallomása szerint a fegyvereket Zebegényből szerezték be. Az orrgazda egy bizonyos  K. L. háromezer euróért adhatta el a fegyvert személyesen Sz. Tamásnak, aki a gyanú szerint leadta a lövéseket. A szlovák nyomozók szerint a két férfi telefonon egyeztetett egymással a fegyvervásárlásról.

Állítólag egy harmadik magyar férfi, a kecskeméti K. I. R.-nek is köze lehetett a fegyver beszerzéséhez. Erre utal legalábbis, hogy a gyilkosságok elkövetésének időpontjában telefonon beszéltek K. L.-lel.

A felmerült magyar szálak miatt európai nyomozati határozatot kért a szlovák rendőrség, és bevonta a magyar felet is. Így pár nappal ezelött több helyszínen is házkutatások és lefoglalások voltak. Többek között  K. L. zebegényi házában (amely egyik cégének székhelye, valamint ugyanennek a vállalkozásnak a salgótarjáni telephelyén), K. L. feleségéhez köthető váci ingatlanban, illetve egy VIII. kerületi lakásban is.

A magyar férfit kihallgatták, de mivel még nem gyanúsították meg, így szabadon távozhatott. Ami azt is jelentheti, hogy a rendőrök arra kíváncsiak kikkel találkozik, egyeztet vagy beszél a fegyvert eladó zebegényi férfi.