hirdetés

Ezek megőrültek? A Lexus egyik luxustípusát, az IS pontos mását nem kevesebb mint 1700 lézervágott kartonlapból állították össze profi modellezők. Az origami luxusverda újrahasznosított papírból készült, és bizony működik, megy, halad. Parádés.

papír lexus

A Lexus bemutatta az IS modell életnagyságú, kartonpapírból elkészített mását. Az origamiautót kizárólag újrafeldolgozott, lézerrel hajszálpontosan kivágott, 10 mm vastag kartonlapokból rakták össze, összesen 1700 darabból.

A Lexus a készítők rendelkezésére bocsátotta az IS digitális, háromdimenziós modelljét, hogy az autó minél tökéletesebben hasonlítson az eredetire. Az elkészült autóval a Lexus a dolgozóinak a kézügyességére szeretné felhívni a figyelmet.

Külön érdekesség, hogy a papírkocsi vezethető, mivel az acél-alumínium vázon kívül villanymotort is beépítettek, és a kerekek is képesek forogni. Hogy az összeállítási folyamatba ne csúszhasson hiba, minden egyes kartonlapot referenciaszámmal láttak el, mielőtt azokat kézzel összeragasztották.

Olyan vízalapú faragasztót használtak a művelethez, aminek 10 percre volt szüksége a száradáshoz minden újabb elem ragasztását követően, vagyis csak a ragasztáshoz több mint 280 óra nettó munkaidőre volt szükség.

Persze a teljes autó elkészítése ennél sokkal több időt, közel három hónapot vett igénybe. Az origamiautóval a Lexus a dolgozói kézügyességére szeretné felhívni a figyelmet.