hirdetés

Nagyszabású rendőri akció zajlik a szolnoki műtrágyagyár területén, amely az ismert Bige csoport tagja. Állítólag környezetkárosítás gyanúja miatt vizsgálódnak a rendőrök és a szakhatóságok.  A műtrágya piacon nagy a harc, hisz nagy pénzekben lehet kereskedni, és lehet ez a mostani akciós is valami jóakarónak köszönhető.

 

rendőrAz Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata közölte, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adnak – közölték.

 

A  rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai úgy tudjuk gyakorlatilag megszállták a szolnoki műtrágyagyárat kedden. Az akcióban rengeteg rendőr vesz részt. Az egyenruhások és a katasztrófavédelmisek az éjszakát is a gyár területén töltötték. Valaki feljelenthette az üzemet környezetszennyezés miatt. A dolgozókat folyamatosan hallgatják ki tanúként.

 

A Tiszameni Vegyiművek Rt.-t a Bige Holding Kereskedelmi és Termelő Kft. privatizálta 1997-ben. 2004-ben a Tiszamenti Vegyiművek Rt. beolvadással megszűnt, azóta a Bige Holding Kft. működteti a műtrágyagyárat.