hirdetés

Várják a miniszterelnök vejének az adományát is, akárcsak a Mol vezér Csányi Sándor vagy épp a sikeres üzletasszony és miniszterné Rogán Cecilia jótékonykodását. Kell is, hisz a súlyos beteg Levente kezeléséhez még legalább 470 millió forint hiányzik.

 

Már több mint 230 millió forint gyűlt össze annak a 22 hónapos kisfiúnak, aki sorstársa Zentének, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenved. Az Enyingen élő Leventének is a 700 millió forintos gyógyszerre gyűjtenek szülei. Mivel a gyógyszer csak két éves korig adható, így már csak pár hetük maradt arra, hogy összegyűjtsék a teljes összeget.

Mint korábban beszámoltunk róla, Leventénél egy éve diagnosztizáltak gerincvelői izomsorvadást (SMA). A betegség 2-es típusa alakult ki a kisfiúnál, aki kúszni még megtanult, de azután megállt a mozgásszervi fejlődése.

Leventét, aki sem állni, sem ülni nem tud egyedül, néhány hónapja kezdték kezelni, azóta lassan, de erősödnek az izmai.

A segítség nagyon kellene a családnak. Az Esti Újság bízik benne, hogy Orbán Viktor veje a milliárdos Tiborcz is adakozni fog, vagy épp Rogán miniszter sikeres felesége Cecília. De természetesen a család Csányi Sándor OTP elnök adományának is örülne.