hirdetés

Vádat emeltek a lábait levágató férfi ellen, aki így akart 1 milliárd forintot bezsebelni. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség szerint a 49 éves férfi a vád szerint összesen 14 biztosítótársasággal kötött különböző élet- és baleset-biztosítási szerződéseket, majd a biztosítási összegek jogosulatlan megszerzése érdekében vonat alá feküdt. A férfi az általa megrendezett baleset következtében mindkét lábát le kellett vágni.

levágatta a lábait a vonattal

A vádirat lényege szerint a vádlott 2013 novembere és 2014 februárja között összesen 14 biztosítótársasággal kötött élet- és baleset-biztosítási szerződést azzal a szándékkal, hogy majd egy későbbi időpontban önmagának szándékosan sérülést okoz, és ezáltal a biztosítási összegeket jogosulatlanul felveszi. A vádlott 2014. július 30-án a nyírcsászári vasútállomáson bemászott egy éppen elinduló vonatszerelvény utolsó vagonja elé, úgy, hogy az induló vonat kerekei mindkét lábán áthaladtak. A brutális kimenetelű és megrendezett baleset következtében a vádlott mindkét lába olyan súlyosan roncsolódott, hogy azokat amputálni kellett.

A megrendezett balesetet, mint biztosítási eseményt, a vádlott nevében és megbízásából eljárva – de a vádlott szerződésekkel kapcsolatos csalási szándékáról nem tudva – 2014. augusztus 1-jén a vádlott felesége jelentette be az egyes biztosítótársaságok felé.

A biztosítási szerződések megkötésekor a magas összegű biztosítási díjak rendszeres fizetésére a vádlottnak sem szándéka, sem reális lehetősége nem volt, a szerződéseket a vádlott kizárólag azért kötötte, hogy a megrendezett káresemény révén a biztosítási összegeket jogosulatlanul megszerezze.

A biztosítótársaságok vonatkozásában a veszélyeztetett érték összesen csaknem egymilliárd forint volt.

A kerületi ügyészség a vádlottat különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel vádolja, amely bűncselekmények törvény szerinti büntetési tétele – a bűnhalmazat miatt – öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

(Fotó: Velvet)