hirdetés

Sokunkban felmerül a kérdés, hogy kedvenc négylábúinknak milyen fekhelyet vegyünk ? Melyik a legjobb. Azt azonban sokan nem tudjuk, hogy ire figyeljünk és milyen alvási pozícióhoz nyújt megfelelő támaszt az adott termék.

 

Többféle fekhely típus létezik, amik között megtalálhatjuk az alap variációkat és a bonyolultabb, extrémebb változatokat is. Lássuk, hogy melyek azok, amiket mindenkinek illik ismerni!

A Kedvence.hu kínálatában  jó néhány fekhely közül válogathatsz, úgyhogy mindenképp böngészd át, mert kutyád igazán hálás lesz, ha megtalálod neki az igazit!

Általánosságban összefoglaljuk a kutyák számára készült pihenők tulajdonságait és azt is, hogy milyen formájú a kutyaágyak közül válogathatsz.

1. Kutyatakaró, más néven kutyáknak szánt szőnyeg
2. Párna, illetve matrac típusú kutyaágy (ez a legismertebb)
3. Kör alakú, azaz fánk típusú
4. Fészek formájú

Megfelelő alátámasztást biztosító fekhely

5. Támlával ellátott kutyaágy – ezek között ismerhetjük a kutyakosarat, valamint a kutyakanapét
6. Olyan fekhely, amiben bunker jelleggel el lehet bújni
7. Sérült, beteg és speciális igényű kutyák számára kialakított pihenő

Létezik tökéletes fekhely kutyáknak?

Ez egy egészen összetett kérdés, hiszen minden kutya más és más. Mivel mások az igények, így az ideális fekhely is mást tud. Inkább úgy kellene megfogalmazni a kérdést, hogy a különböző fajtáknak milyen az ideális fekhely.

Néhány szóban az egyes típusokról

Az elsőként felsorolt kutyaszőnyeg vagy takaró abszolút egyszerű és költséghatékony, valamint helytakarékos választás. Bárhova leteríthető, és utazáskor tökéletesen megfelel, hiszen bárhova tehetjük, és az új helyen is azonnal jól érzi magát kedvencünk.

Allergiás kutyáknak tökéletes választás a nagy párna. Mivel polisztirol vagy poliészter a töltete, így nem kell tartani az allergiás reakcióktól. Kialakítása egy nagy párna, amin kedvére forgolódhat a négylábúnk. Legjobb esetben levehető, mosható huzattal rendelkezik.

A speciális igényű fekhelyek közé tartozik a függőágy, a lábon álló fekhely, az ortopédiai matracok, valamint a hűtő-fűtő funkcióval ellátott darabok.